Büyülenme Hakkında yangın kapısı

Wiki Article

Yangın bapları herhangi bir pres yahut aşiyan sahibi için harika bir yatırımdır çünkü çok akla yatkın maliyetlidirler; oranlı korumaya ehil olmanın ne derece önemli bulunduğunu anlamanız kucakin binanızın yangın korumasının muvaffakiyetsiz olduğu yalnızca bir örnek yeterlidir!

Yangına dayanıklı oda kapıları 1 zaman ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının içeriden başlangıçlamışsa hariçya, dışarıdan sarrafiyelamışsa muhtevaeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-dünyalık kaybı riskinin bertaraf edilmesini sağlar.

Her yangın merdiveninin her iki yüzında korkuluk, hızmaşte ya da cidar bulunması gerekmektedir. 

Tütün geçişini engelleyecek şekilde üretilirler. Esrar sızmasını dikilmek amacı ile kapı ve kasanın inikat noktalarında bu kapı fitilleri kullanılır.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın baplarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında gönül ve esrar kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca mürtefi ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış istikametüne yakınlarında panik bar kolu bulunmasıdır.

Meydana getirilen bir binanın özelliklerine ve tasarruf amacına bakarak sınırlı yapı teftiş şartlarını esenlaması gerekmektedir. Ülkemizde bu şartları ekseriyetle TSE kurumu belirlemektedir. Bir binada kullanılacak yangın kapılarının (müstacel çıkış baplarının) belirli durumlara göre TSE şartlarını sağlaması gerekmektedir.

Demetevler mahallesinde mevcut nöbetletmeme İtfaaiye müfredatına isabetli şekilde yangın cıkış bapsı kuruluşlması gerekmektedir.

Nitekim yangınlardan korunmak kucakin kök olan yangın merdivenleri çoğu yerde ıztırari olarak tutulmaktadır.

3-) Yangın merdivenini sahanlığı enlilik ve uzunluk olarak merdiven basamaklarının makroliğinden az olmamalıdır.

Binalarda mukannen standartlarda iz alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları muhtevaermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 mebdelığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu kuma standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Aynı zamanda yangın merdiven kapıları resen kendiliğinden olarak kapanarak güvenliği sağlar. Yangın merdiven kapısına yerleştirilen hidrolik iticiler bu görevi üstlenir.

Yanma ve ısıya dayanıklı yangın çıkış kapısı, yangın yayılmış olsa de dumanı lokum ve alevleri bir periyodikğine engelleme özelliği sebebiyle emniyetli ortam oluşturur.

Özellikleri olarak öne çıdem en önemli radde ise coşkunluke dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve sırça pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi hınçe dayanıklıdır.

Z tipi yangın Yangın Çıkış Kapısı merdivenlerinin çizimi dokumalırken yangın merdiveninin bulunduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Report this wiki page